Tietoja asekaapit?

 1. Asekaappi on suunniteltu metsästyskiväärien, käsiaseiden, muiden aseiden ja ammuksien säilyttämiseen.
 2. Asekaappi valittaessa on pidettävä mielessä, ettei sitä ole suunniteltu vain suojaamaan varastoituja aseita, vaan myös varkauksilta ja muiden perheenjäsenten luvattomalta käytöltä. On erityisen tärkeää, että kassakaapissa säilytettävä ase on lasten ulottumattomissa, koska tämä voi aiheuttaa vaarallisia tilanteita.

 

Asekaappi vaatimukset

 1. Standardoitu, viralliset asekaapin vaatimukset täyttävä kaappi vaaditaan, kun säilytettävänä enemmän kuin viisi ampuma-asetta, aseen osat useamman kuin viiden ampuma-aseen kokoamiseen tai yksikin erittäin vaarallinen ampuma-ase. Turvakaappivelvoite ei synny ainoastaan henkilökohtaisten aseiden määrästä, vaan on talouskohtainen, eli jos taloudessa on säilytettävänä yli viisi ampuma-asetta, tarvitaan hyväksytty säilytystila.

  Jos ampuma-aseita on viisi tai vähemmän, on aseet säilytettävä sisäministeriön asetuksessa määritellyssä murtoturvallisessa ja lukitussa asekaapissa, lukitussa paikassa tai muuten lukittuna siten, että ampuma-ase tai aseen osa ei ole helposti anastettavissa tai otettavissa luvattomasti käyttöön. Ampuma-ase voidaan tällöin säilyttää myös siten, että muu aseen osa kuin äänenvaimennin säilytetään erillään lukittuna edellä mainitulla tavalla ja loput aseen osat siten, etteivät ne ole helposti anastettavissa tai otettavissa luvattomasti käyttöön.

 2. Suomessa asekaappi on täytettävä vähintään standardin EN14450 taso S1 tai tiukemman standardin EN1143-1 taso 0. Vanhentunut standardi SS 3492 hyväksytään vanhemmille kaapeille. Poliisihallitus on hyväksynyt Ruotsin standardin SSF 3492 mukaiset kaapit yli viiden aseen säilyttämiseen.

 3. Jos tyhjä kaappi painaa alle 150 kg, se on kiinnitettävä lattiaan tai seinään kaapin sisäpuolelta.

 4.  Saffort on ammattimainen kassakaappien toimittaja yli 23 vuoden kokemuksella. Tiedämme kunkin maan vaatimukset ja takaamme, että myymämme aseensäilytyskaapit täyttävät kansalliset vaatimukset.

 

Mikä asekaappi valita?

 1. Ensimmäinen asia on miettiä, mitä kaapissa säilytetään. Käytätkö sitä tarkkuuskiväärien tai käsiaseiden säilyttämiseen? Kuinka monta asetta omistat ja suunnitteletko ostavasi lisää tulevaisuudessa? Mitä muuta, kuten ammuksia, ja kuinka paljon, aiot säilyttää kaapissa?
 2. Miten turvallisen aseensäilytyskaapin tarvitset? Joillakin metsästäjillä on kallis asekokoelma, joten heidän on valittava sopivan turvaluokituksen kassakaappi. On myös tärkeää, että kassakaapissa säilytettävät arvotavarat, tässä tapauksessa aseet, kiikarit jne., ovat vakuutusyhtiöiden arvotavaravakuuttamia. Vakuutusta tehdessään vakuutusyhtiöt ottavat huomioon kaappien luokitukset sertifikaattien mukaisesti ja tarjoavat kassakaapissa säilytetylle rahalle ja arvotavaroille korkeimman vakuutuskorvausarvon sen mukaisesti. Saffort suosittelee valitsemaan sertifioituja korkean turvallisuuden kaappeja.

 3. Jotkut asekaapit on suojattu varkauden lisäksi myös tulelta. Tämä on tärkeä suojaus, kun otetaan huomioon, että aseensäilytyskaapissa säilytetään ammuksia. Suosittelemme aina valitsemaan tällaisen kassakaapin mahdollisuuksien mukaan.

 4. Turvalukko. Kuten jo tiedät, kassakaapit voidaan lukita erilaisilla lukoilla. Yleisimpiä ovat seuraavat:

 • Avainlukot ovat edullisia ja riittävän turvallisia. Ne ei kuitenkaan ole kovin kätevä ratkaisu, koska sinun on kannettava kassakaapin avainta mukanasi jatkuvasti. Tämä tekee kassakaapin avaamisesta hankalaa. Lisäksi mekaaninen avain on helppo kopioida.
 • Elektroninen kassakaappi on kätevin ratkaisu, koska et tarvitse työkaluja kaapin avaamiseksi. Lisäksi elektronisen kassakaapin lukkoyhdistelmä voidaan vaihtaa milloin tahansa, toisin kuin mekaaninen avain. On sanomattakin selvää, että laadukas elektroninen lukko on turvallinen.
 • Suosittelemme aina valitsemaan kassakaapin luotettavalta valmistajalta. Näin voit varmistaa, että ostat laadukkaan tuotteen tarvitsemallasi palvelulla.
 • Kun ostat aseensäilytyskaapin ammattimaiselta kassakaappien toimittajalta, voit olla varma, että saat riittävästi neuvoja, huolellisesti valitun valikoiman, avun ja tarvittaessa huollon.

 

Jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset asiantuntijan apua, ota meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen [email protected]

Saffort-tiimi