Usein kysytyt kysymykset

Mitä pitäisi säilyttää turvakaapissa?

Yleensä turvakaapissa säilytämme:
  • Passit, henkilökortit, syntymätodistukset;
  • Asiakirjat ja sopimukset;
  • Rahat, maksukortit;
  • Tietokoneet, muut kalliit laitteet;
  • Korut;
  • Kellot;
  • Avaimet, passikortit;
  • Valokuvat;
  • Sinetit;
  • Muut tavarat, jotka ovat meille rakkaita (ei vain rahallisesti).

Kuinka valita sopivin turvakaapin?

Jotta voitte valita sopivimman turvakaapin, teidän on ensin vastattava seuraaviin kysymyksiin:
  • Mitä aiomme säilyttää turvakaapissa? Sen mukaan valitsemme turvakaapin turvallisuuden, paloturvallisuuden tason, turvakaapin koon;
  • Minkä kokoisen turvakaapin tarvitset? On suositeltavaa valita suurempi turvakaappi kuin aluksi näyttää tarpeelliselta;
  • Turvakaapin turvallisuustaso? Mitä arvokkaampia / kalliimpia esineitä säilytetään turvakaapissa, sitä turvallisempi turvakaappi pitäisi valita;
  • Turvakaapin paloturvallisuus? Tarvitsetko palosuojausta? Mitä haluamme suojata palolta: paperia, mediaa? Mihin ja miten turvakaappi asennetaan? Sen mukaan valitsemme seinä- tai lattiaturvakaapin;
  • Turvalukon tyyppi? Turvakaappi on mahdollista valita erityyppisillä lukoilla henkilön toiveiden ja mahdollisuuksien mukaan.
Kun vastaatte näihin kysymyksiin, turvakaapin valinta on helppoa. Nykyään markkinoilla on valtava valikoima turvakaappeja. Siitä syystä verkkokauppasivut ovat parantaneet turvakaappien ryhmittelyä, suodattamista, hakua ja vertailua – kaikki nämä työkalut (saatavilla Saffort-sivulla) auttavat teitä rajaamaan haun muutamaan tai useampaan yksikköön, joten voitte helposti valita teille sopiva tuote.

Mikä turvakaapin lukko valita?

Suosituimmat lukot ja suositukset:
  • Turvakaapit elektronisella lukituksella. Etuja – turvallisuus ja se, että avainta ei tarvitse kantaa mukana. Haittoja – paristo on vaihdettava muutaman vuoden välein ja korkea hinta. Tämä on turvakaapin suosituin lukko.
  • Turvakaapit avainlukolla on yleisin lukon tyyppi. Etuja – turvallisuus ja hyvä hinta. Haittoja - suuri ja helposti kopioitava avain, joka on pidettävä mukana. Emme suosittele.
  • Turvakaapit avainlukolla ja mekaanisella koodilukolla. Etuja – turvallisuus ja ylimääräinen koodiyhdistelmä, jonka vuoksi avainta ei tarvitse aina kantaa mukana. Suosittelemme.
  • Turvakaapit mekaanisella koodilukolla. Etuja – turvallisuus ja se, että avainta ei tarvitse kantaa mukana. Haittoja – erittäin vaikea käyttää. Emme suosittele.
  • Turvakaapit biometrisellä lukolla (skannattu sormenjälki). Etuja - avainta ei tarvitse kantaa mukana. Haittoja – alhainen turvallisuus ja vaikea käyttö. Emme suosittele.
  • Turvakaapit Turvakaapit avainlukolla. Tämä on halpa, mutta erittäin turvaton vaihtoehto. Emme suosittele.

Turvakaappien sertifikaattien selvitys

Lähes kaikki paremmat turvakaapit on sertifioitu tiettyjen standardien mukaan. Sertifikaatti osoittaa, minkä turvallisuustason/paloturvallisuustason (luokka) turvakaappi täyttää kyseisen standardin. Turvastandardit, joiden mukaan turvakaapit on sertifioitu:
  • EN 14450 – tämä standardi luokittelee turvakaappeja. Useammat turvakaapit on sertifioitu tämän standardin mukaan, mutta on olemassa erittäin turvallisia turvakaappeja, jotka on sertifioitu tämän standardin mukaisesti. Turvaluokat: S1 ja S2 (S2 on turvallisempi näistä kahdesta).
  • EN 1143-1 – tämä standardi luokittelee turvakaapit, pankkiautomaattien turvakaapit, varastoovet ja pankkiholvit. EN 1143-1 on pää ja tärkein eurooppalainen standardi turvakaappien sertifioinnissa, mukaan lukien turvallisimmat turvakaapit. Turvaluokat: 0, I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII. Turvakaapissa käytettävä lukko on yleensä saavuttaa tietyn turvaluokan turvakaapin vaatimusten mukaisesti. Turvakaappivalmistajat kuitenkin usein määrittävät turvakaappiin asennetun lukon turvallisuusluokan korostaakseen entisestään turvakaapin turvatasoa.
Turvakaapien lukon turvastandard:
  • • EN 1300 – tämä standardi on korkean turvatason lukkojen luvattoman avaamisen kestävyyden mukaan. Turvaluokat: A, B, C (C korkein). Normaalisti EN 1300 luokan A lukot asennetaan turvakaappeihin turvaluokkaan 2 asti EN 1143-1, EN 1300 luokka B - luokan 3-5 turvakaappeihin EN 1143 mukaan, EN 1300 luokka C - luokan 6-13 turvakaappeihin standardin EN 1143-1 mukaan.
Turvakaapit suojaavat paitsi varkauksilta myös tulipalolta. Paloturvakaapit on suunniteltu suojaamaan paperia ja tallennusvälineittä- ne ovat täysin erilaisia turvakaappeja, koska paperin kriittinen lämpötila on 177 astetta ja tallennusvälineen - 52. Palonkestävyysstandardit, joiden mukaan turvakaapit on sertifioitu:
  • EN 15659 – tämä standardi luokittelee pienet palonkestävät säilytyslaitteet ja osoittaa niiden kyvyn suojata paperia tulipalon vaikutuksilta. Kaksi vastusluokkaa on määritelty: LFS 30 P ja LFS 60 P (vastaavasti 30 min ja 60 min suojaus).
  • EN 1047 – 1 – tämä standardi luokittelee turvallisten tallennuslaitteiden palonkestävyyden ja määrittelee paperin, tietovälineiden ja levykkeiden palosuojausta. Luokat: S 60 ja S 120 (60 min ja 120 min suojaus). Suojattujen kohteiden tyyppi: P-kirjain tarkoittaa paperin suojausta (esim. S 60 P), D tarkoittaa tietovälineen suojausta (esim. S 60 D), DIS tarkoittaa levykkeen suojausta (esim. S 60 DIS). S 60 P / DIS tarkoittaa, että turvakaapin sertifikaatti vahvistaa, että turvakaappi suojaa paperia ja levykkeitä tulelta 60 minuuttia.
  • NT FIRE 017 – tämä ruotsalainen standardi luokittelee ja määrittelee varastoihin tallennettujen paperien, tietovälineiden ja levykkeiden palosuojausta. Luokat: 60, 90 ja 120 (60 min, 90 min ja 120 min suojaus). Suojattujen kohteiden tyyppi: Paperi tarkoittaa paperin suojaa (esim. NT FIRE 017 - 60 "Paperi"), Date tarkoittaa tietovälineiden suojaa (esim. NT FIRE 017 - 60 Date), "Diskette" tarkoittaa levykkeiden suojaa (esim. NT FIRE 017 - 60 levyke).
Eri maissa on enemmän standardeja turvakaappien sertifioimiseksi kuin VDS:n, V.D.M.A. Saksassa UL Isossa-Britanniassa kuitenkin nämä standardit voivat olla täysin merkityksetön ja kyseenalainen joissakin muissa maissa. Me uskomme, että useimmilla parhailla turvakaapilla on sertifikaatit, jotka täyttävät tässä mainitut standardit, joten niitä on helppo vertailla. Mitä tehdä jos unohditte turvakaapien suojakoodin? Turvakaapin elektronisen lukon koodi on sama kuin mekaanisen lukon avain - jos koodi unohtuu, turvakaappi on avattava hätätilanteessa. Turvakaapista riippuen tämä voi olla erittäin monimutkainen ja kallis toimenpide ja yleensä turvakaappi tai ainakin sen ovi tulee vaurioitumaan. Siitä syystä suosittelemme säilyttämään koodin muualla. Älypuhelimiin, tietokoneisiin on kehitetty erityissovelluksia, joihin voidaan tallentaa erilaisia pin-koodeja sekä turvakaapin lukituskoodi. Helpompi ratkaisu on säilyttää kirjoitettu koodi eri paikassa, esim. jos turvakaappi on kotona, säilyttäkää koodi toimistossa, sukulaisten luona jne. Jos unohdat turvakaapin avauskoodin, teidän tulee ottaa yhteyttä hätävapautusasiantuntijoihin, ketkä autamme teitä löytämään.

Mitä tehdä jos unohditte turvakaapien suojakoodin?

Turvakaapin elektronisen lukon koodi on sama kuin mekaanisen lukon avain - jos koodi unohtuu, turvakaappi on avattava hätätilanteessa. Turvakaapista riippuen tämä voi olla erittäin monimutkainen ja kallis toimenpide ja yleensä turvakaappi tai ainakin sen ovi tulee vaurioitumaan. Siitä syystä suosittelemme säilyttämään koodin muualla. Älypuhelimiin, tietokoneisiin on kehitetty erityissovelluksia, joihin voidaan tallentaa erilaisia pin-koodeja sekä turvakaapin lukituskoodi. Helpompi ratkaisu on säilyttää kirjoitettu koodi eri paikassa, esim. jos turvakaappi on kotona, säilyttäkää koodi toimistossa, sukulaisten luona jne. Jos unohdat turvakaapin avauskoodin, teidän tulee ottaa yhteyttä hätävapautusasiantuntijoihin, ketkä autamme teitä löytämään.

Mitä tehdä, jos turvakaapin paristot ovat lopussa ja elektroninen turvakaapin lukko ei enää toimi?

Yleensä elektronisilla lukoilla varustetuissa turvakaapeissa on jompikumpi seuraavista kahdesta vaihtoehdosta liittää ulkoinen virtalähde, jos turvakaapin paristot ovat tyhjentyneet:
  • Kruunun lisääminen tiettyyn paikkaan suoraan turvakaapin oveen - joidenkin valmistajien turvakaapit tarjoavat tämän todella kätevän vaihtoehdon.
  • Käyttämällä turvakaapin mukana toimitettua johtoa, joka liitetään turvakaapin lukkoon ulkopuolelta ja johon täytyy liittää kruunu tai paristot.
Huomio: jos turvakaappi myydään lisävirtajohdon kanssa, tämä johto on säilytettävä turvakaapin ulkopuolella. Jos et löydä johtoa tai jätä sitä turvakaappiin, ota yhteyttä turvakaapin myyjään, joka toimittaa sinulle varajohdon. Kun ulkoinen virtalähde on kytketty, turvakaapin lukitus avataan syöttämällä elektroninen lukituskoodi. Turvakaappia avattaessa pitäisi vaihtaa siinä olevat alhaiset paristot.

Turvakaapin hätäavaus

Jos kadotatte avaimen eikä teillä ole toista ja ette muista mekaanista tai elektronista koodia lukon avaamiseen, joudutte avaamaan turvakaapin lukituksen hätätilanteessa. Tätä varten suosittelemme kutsumaan ammattilaisia, jotka tekevät tällaisia asioita. He avaavat turvakaapin sellaisissa tapauksissa mahdollisimman vähän vaurioita, eikä niitä välttämättä tarvitse heittää pois tällaisen toimenpiteen jälkeen. Turvallisten turvakaappien avaaminen voi viedä paljon aikaa, laitteita ja vaivaa, joten se tulee kalliiksi. Ennen kuin annat hätäavausasiantuntijan avata turvakaapin hätätilanteessa, varmista, että henkilö on luotettava ja hänellä on asiakirja, joka vahvistaa, että hän voi tehdä sellaista työtä.

Kuinka saada rahat takaisin, jos turvakaappi ei sovi?

Jos olette jostain syystä tyytymätön ostettuun turvakaappiin, voitte palauttaa sen meille. Saffort palauttaa sinulle kaikki turvakaapista maksetut rahat ja maksaa palautuksen kuljetuskulut. Pyydämme vain, että palautat ostoksesi alkuperäisessä pakkauksessaan ja varmistat etukäteen, että se on hyvässä kunnossa. Palauttaaksesi turvakaapin, täyttäkää turvakaapin palautuslomake. Voitte palauttaa turvakaapin 30 päivän kuluessa ostopäivästä. Turvakaapin on oltava siinä kaupallisessa kunnossa, jossa se vastaanotettiin ja pakattuna alkuperäiseen pakkaukseen. Palautuksen toimituskulut eivät maksa teille mitään. Jos turvakaapin paino ylittää 30 kg, turvakaapin siirron lastauspaikalle maksaa asiakas tai asiakas hoitaa siirron itse. SAFFORTin edustajat tarkastavat palautetut tavarat (yleensä prosessi kestää 3-4 päivää). Vahvistuksen jälkeen aloitetaan rahapalautusprosessi ja rahat palautetaan antamallenne tilillenne.

Mitkä ovat turvakaapin vatimukset, jossa pidetään ase?

Suomessa asekaappi on täytettävä vähintään standardin EN14450 taso S1 tai tiukemman standardin EN1143-1 taso 0. Vanhentunut standardi SS 3492 hyväksytään vanhemmille kaapeille. Poliisihallitus on hyväksynyt Ruotsin standardin SSF 3492 mukaiset kaapit yli viiden aseen säilyttämiseen.

Takuu

Turvakaapilla on 2 vuoden takuu myyntihetkestä. Joillakin turvakaapilla voi olla pidempi takuu - katsokaa tuotekuvaus.