Kassakaappien turvallisuusluokitukset

Kassakaappien turvallisuusluokitukset

Jopa 90 % valikoimastamme koostuu sertifioiduista kassakaapeista, koska haluamme tarjota asiakkaillemme vain laadukkaita ja turvallisia kassakaappeja.

Ei ole yllättävää, että kassakaapin valinta voi olla vaikeaa, jos et tunne eri turvallisuusluokituksia ja niiden merkitystä.

Tiettyjen EU-standardien mukaan sertifioidut kassakaapit on testattu varkauden ja tulipalon varalta. Kassakaapin sertifikaatti kertoo, minkä turvallisuusluokituksen (luokka)/paloluokituksen (luokka) kassakaappi täyttää standardinsa mukaisesti.

Kassakaappien sertifioinnin turvallisuusstandardit:

  • EN 14450 – tämä standardi luokittelee ”kassakaapit”. Kotitalouksien kassakaapit on yleensä sertifioitu tämän standardin mukaan, mutta olemassa on myös erittäin turvallisia standardin EN 14450 mukaisesti sertifioituja kassakaappeja. Turvallisuusluokitukset: S1 ja S2 (taso S2 on korkeampi kuin S1, eli turvallisempi).

  • EN 1143-1 - tämä standardi luokittelee ”kassakaapit, pankkiautomaattien tallelokerot, varaston ovet ja holvit”. EN 1143-1 on tärkein Euroopan standardi kassakaappien sertifioinnissa, mukaan lukien turvallisimmat kassakaapit. Turvallisuusluokitukset: 0, I, II, III, IV, V, VI, VII ja VIII (taso 0 on alhaisin ja yleisin).

Kassakaappiin asennettu lukko takaa tietyn turvallisuusluokituksen kassakaapin standardien vaatimusten mukaisesti. Siksi useimmissa tapauksissa kassakaappien turvallisuusluokituksen korostamiseksi niiden valmistajat ilmoittavat myös kassakaapin lukon turvallisuusluokituksen.

Kassakaapin lukon turvallisuusstandardi:

EN 1300 – tämä standardi määrittelee “erittäin turvallisten lukkojen luokituksen kestävyyden ja luvattoman avaamisen osalta”. Turvallisuusluokitukset: A, B ja C (C on korkein).

  • EN 1300 tason A lukot asennetaan korkeintaan luokan II kassakaappeihin standardin EN 1143-1 mukaisesti.
  • EN 1300 tason B lukot luokkien III-V kassakaappeihin standardin EN 1143-1 mukaisesti.
  • EN 1300 tason C lukot luokkien VI-XIII kassakaappeihin standardin EN 1143-1 mukaisesti.

Turvallisuusluokitusstandardit tulipalon tapauksessa:

Kassakaapit suojaavat sekä varkauksilta että tulipalolta. Palonkestävät kassakaapit suojaavat paperia ja tietovälineitä – ne ovat täysin erilaisia kassakaappeja, koska paperin kriittinen lämpötila on 177°C ja tietovälineiden 52°C. Paloturvallisuusstandardit, joiden mukaan kassakaapit on sertifioitu:

  • EN 15659 - tämä standardi luokittelee “pienet palonkestävät varastointivälineet” ja määrittelee niiden kykyä suojata paperia tulelta. Tässä standardissa on kaksi kestävyysluokkaa: LFS 30 P ja LFS 60 P (30 min ja 60 min suojaus).

  • EN 1047-1 - tämä standardi luokittelee “luotettavien varastointivälineiden palonkestävyyden” ja määrittää paperin, tietovälineiden ja levyjen suojauksen.

Luokkien nimitysten selitykset:

S 60 ja S 120 (numero ilmaisee palosuojauksen aikaa, eli 60 min ja 120 min).

Kirjain ilmaisee esinetyyppiä, jota suojataan palolta, kuten S60 P – paperi, S 60 D - tietoväline, S 60 DIS - levykkeet, S ja 60 P/DIS - paperi + levykkeet.

  • NT FIRE 017 – tämä ruotsalainen standardi luokittelee ja määrittää paperin, tietovälineiden ja levykkeiden palonkestävyyttä. Luokat: 60, 90 ja 120 (60 min, 90 min ja 120 min suojaus). Suojatut esinetyypit: Paper tarkoittaa paperin suojausta  (esim. NT FIRE 017 - 60 ‘Paper’), ‘Data’ tarkoittaa tietovälineiden suojausta (esim. NT FIRE 017 - 60 Data), ‘Diskette’ tarkoittaa levykkeiden suojausta (esim. NT FIRE 017 - 60 ‘Diskette’).

 

Yra ir daugiau standartų, pagal kuriuos sertifikuojami seifai įvairiose šalyse, kaip kad solidžių VDS, V.D.M.A. Vokietijoje, UL Didžiojoje Britanijoje bei visiškai nereikšmingų ir abejones keliančių tam tikrose kitose šalyse. Tačiau jie žymiai mažiau paplitę ir mūsų manymu dauguma geriausių seifų turi čia paminėtus standartus atitinkančius sertifikatus, tad juos lengva palyginti tarpusavyje.

Kunkin sivun vasemmalla puolella olevan suodatinjärjestelmän avulla voit valita turvallisuus-/sertifiointitason ja siten rajata hakusi haluamaasi kassakaappimalliin.

Jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset asiantuntijan apua, ota meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen [email protected]

 

SAFFORT-tiimi