On huomattava, että Liettuassa, toisin kuin, esimerkiksi länsimaissa, joissa tavanomaisessa asunnossa on usein jopa useiden eri toimintojen kassakaapeja, ei ole perinnettä  omistaa kassakaappia. No, paitsi silloin, kun kassakaapin hallussapito Liettuan lainsäädännön nojalla on pakollista, eli aseen hallussapitoon. Hyvin usein ihmiset ajattelevat kassakaappia varkauden jälkeen – toisin sanoen, kipeän kokemuksen jälkeen.

On vaikea sanoa, miksi se on näin. Tavallisesti ajatellaan, että kotona ei ole mitään suojeltavaa tai että kodin ulko-ovi on turvallista, tai että kotona on sähköinen vartiointijärjestelmä, omaisuus on vakuutettu jne. Kassakaappeja ei ole edes yksityisissä taloissa tai huviloissa, johon pääsee erittäin helposti, esimerkiksi ikkunan kautta, ja tällaisia varkauksia on nyt Liettuassa paljon. Meillä kaikilla on tuttavia tai ystäviä, joilta oli varastettu arvoesineitä. On yllättävää, että Liettuassa usein ei ole kassakaappeja edes ylellisissä taloissa.

Siis, miksi tarvitset kassakaapin?

KassakaappiMeillä on pakko hoitaa ja suojella omaisuutensa, koska muuten vaarannamme suuresti. Vain kattava suojaus voi suojella meitä hyvin. Siksi perinteisessä talossa on tarpeen turvallinen, esimerkiksi hyvä teräsovi - vaikka se on yksityinen talo, koska jos varas tulee ikkunan läpi, se on erittäin hankalaa viedä esineitä ja lasinsiruja voi nähdä naapurit. On erittäin tärkeää, varsinkin omakotitaloissa tai ensimmäisen ja ylemmän kerroksen huoneistoissa, asentaa ikkunoissa ylimääräisiä lukituslaiteita, jotka suojaavat ikkunoiden  työntämisestä voimalla auki, tai lukittavat ikkunoiden kahvat - nämä asiat maksavat hyvin vähän, mutta lisää merkittävästi turvallisuutta asuntoon. Yksityisten talojen,  huviloiden asukkaiden pitäisi koskaan jättää ulkopuolelle tikkaat, suuret laatikot tai muita esineitä, mikä helpottaa varkaalle pääsemistä sisään asuntoon, esimerkiksi ikkunan kautta. Hälytys on hyvä, mutta se ei aiheuta rajoituksia varkaalle päästä sisään, vaikka lyhentää hänen pysymistä sisällä ajan, mutta muutamassa minuutissa varkaat tekevät hyvin paljon vahinkoa. Vakuutus varkaalle myöskin ei ole este, se on ainoa tapa palauttaa rahat tai osan siitä kyseessä varkauden tapahtuessa. Muuten, Länsimaissa on yhteistä se, että vakuutusyhtiöt vakuuttavat esineitä ja kalleuksia vain jos asunnossa on kassakaappi ja vakuutusmäärä riippuu siitä, mitä turvatason kassakaappi siellä on, siksi kassakaapilla on niin sanotut "cash and valuables" luokitukset, jotka vakuutusyhtiöt noudattavat. Liettuassa ei tapahdu sellaista, mutta ilmeisesti Länsi kokemus nopeasti tulee meillekin. Mutta entäs meille kalliit esineet, jotka ei pysty arvioimaanrahalla, kuten tärkeät valokuvat flash-muisteissa, asiakirjoja, joiden menetys vain aiheuttaa paljon haittaa, jne, tietokoneet meille tärkeällä tiedolla, joka menee ei ole selvää, mihiin käsiin, rahaa - vaikka niiden säilytetään vain vähän? Tässä tapauksessa näemme kassakaapin tarvetta. Se tarkoittaa, että kassakaappi ei korvaa muita tarvittavia turvatoimia, mutta sen tarkoituksena on estää varkaalle nopeasti ottaa se, mitä muutoin hän varmasti ottaa tai tulee tuhota. Luonnollisesti ovat olemassa sellaisia kassakaappeja, jotka varkaat eivät varmasti voittaa jopa heillä on hyvin pitkää aikaa, mutta myös normaali, kotimainen kassakaappi tulee ylitsepääsemättömäksi esteeksi varkaalle, jolla on vain vähän aikaa.

Jotta voidaan paremmin ymmärtää kassakaapin tarpeen, alla listattu asioita, joita on tavallista pitää kassakaapissa (kassakaapeissa) kotona?
• Passit, syntymätodistukset, henkilökortit;
• Käteisrahaa, luottokortit;
• Asiakirjat: taloasia, sopimuksia, yhtiöiden perustamis- ja muut asiakirjat jne.;
• Tärkeät fash-muistit, muut kirjatut tiedot, joita emme halua menettää, emmekä voi sallia muiden nähdä;
• Tietokoneet, muita kallista ja / tai laitteet tärkeällä tiedolla;
• Korut, jalometallikolikot / kokoelmat;
• Rannekellot;
• Tiivisteet;
• Taidetta;
• Kalliita välineitä, laitteita;
• Tärkeimmät valokuvat, vanhat kalliit valokuvat;
• Päiväkirjat;
• Avaimet ja kulkukortit;
• Liput;
• Muut tärkeät ja arvokkaat meille (ei vain rahan takia) asiat.

Siis, pääpiirteittäin se voidaan sanoa, että mitään turvaväline ei ole vaihdettavissa toisiinsa, ja erityisesti näinä aikoina on pakko saada niitä kaikkia. Kassakaappi on pakollinen jokaisen asumuksen osa turvallisuutta ja yksi tärkeimmistä osista. Ei muita turvatoimia suojaa varkauksilta hetkessä - sitä voi tehdä vain kassakaappi. Tiedotus yksi - huolehti talonsa ja meille kalliiden esineiden turvallisuudesta jo nyt, ettei huomenna pitäisi olla pahoillaan sitä.